Kávégépek
Az általunk forgalmazott kávégépek a csúcsminőséget képviselik. Akár étteremről, bárról vagy akár egy kis kávézóról legyen szó megkönnyítik munkáját a mindennapokban. Jelenlegi és folyamatosan bővülő palettánkban biztosan megtalálja az Önnek megfelelő kávéfőző gépet, amely hozzá segítheti üzlete sikeréhez.
A kávéfőzés alapja: Espresso
Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése “espresso”) akkor beszélünk, ha a 88-92 °C-os vizet 9 atmoszféra nyomással préseli át az erre alkalmas gép, a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített “pogácsán”, 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso-t ristretto-nak, a hosszabbat lungo-nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.